Programok Orfűn

Programok Orfűn

Fishing on Orfű

A Fishing on Orfű egy könnyűzenei fesztivál, a Mandala Apartmantól néhány száz méterre, 5 perc sétára található Panoráma Camping területén. Minden évben széles merítést kapunk a jegyzett magyar alterzenekarokból, a poptól a puhán át a keményebb rockig, illetve a súlyosan underground szinttől a mainstreamig.

Érdekel

Horgászat

A horgászat szerelmesei számára az orfűi tórendszer nyújthat kellemes kikapcsolódást. A Pécsi-tó békés és ragadozó halfajok széles körének élőhelye, érdekesség, hogy a szinte mindenütt tömegével jelen lévő törpeharcsa itt igen ritka vendég a horgon.

Érdekel


Medvehagyma fesztivál

A Medvehagyma Fesztiválon, kóstolók, gasztronómiai-, zenés-, és gyermekprogramok várják a látogatókat a rendezvény fő helyszínén, a Kemencés Udvarban.

Az Orfűi Malmoknál, az Orfűi Kézműves Egyesület által a Kézműves Udvarban is sok érdekes programon lehet részt venni.

Az Orfűi Malmoknál malomtúrákon, pólószitázáson, papírmerítésen, kenyérsütésen és egy szombat délutáni koncerten, a Kézműves Udvarban pedig kézműves foglalkozásokon lehet részt venni. A fesztivál ideje alatt, mindkét napra szerveznek medvehagymaszedő túrákat, gyermekeknek és családosoknak “Csámborgó” játékos kalandtúrákat.

Érdekel

Komlói állatkert

A komlói állatkert 2016 októberében nyitotta meg kapuit, közel 60 állatfaj 150 egyede található itt. Családias környezetben barátságos szelíd állatokkal várják az érdeklődőket.

Érdekel


Kirándulási tippek

Dél-Dunántúl központja, Magyarország legszebb fekvésű, történelmi emlékekben igen gazdag, mediterrán hangulatú nagyvárosa, Pécs gyönyörű, pezsgő belvárosával, színes kulturális programjaival hazánk egyik legvonzóbb kirándulási célpontja.

Érdekel

Barlangok kedvelőinek

Van egy monda, miszerint a török időkben az abaligetiek a falu határában található barlangba menekültek az ellenség elől. Volt azonban egy áruló, aki a törökök tudomására hozta a rejtekhelyet, akik a barlang előtt tüzet gyújtva próbálták meg kifüstölni az ott rejtőzködőket. A magyarok a füst elől a barlang belseje felé húzódva a hegy túloldalán másik kijáratra leltek, azon át kimászva hátba támadták az ellenséget, melynek egy része a barlang előtt lelte halálát, mások a barlangba menekülve a füsttől fulladtak meg.

Érdekel